Sådan sørger du for, at din bolig ikke bliver ribbet mens du nyder ferien under varmere himmelstrøg

indbrud-beboelse-kojernFor rigtig mange danskere står sommerferien for døren, og derfor er det relevant at poste et indlæg om, hvordan du sikrer din bolig mod tyve; og tilmed hvordan du gør det på en økonomisk måde. På bl.a. billigsikring.dk finder du flere gode – og økonomiske løsninger til hvordan du sikrer dit hjem mod indbrud.

Mindre fald i antallet af indbrud i beboelse… men!

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i første kvartal af 2014, i sammenligning med 2011-2013, er registreret et lille fald i antallet af indbrud i beboelse – dvs. bygninger hvori der bor mennesker. Antallet af indbrud er i denne periode faldet progressivt. Men eftersom at Det Kriminalpræventive Råd  i 2013 konkluderede at Danmark, til trods for faldet i antalllet af indbrud, fortsat har nordisk rekord, er der stadig god grund til at sikre boligen inden du tager af sted på ferie.

Det Kriminalpræventive Råd konkluderede samtidig, at Danmark er den tvivlsomme vinder af indbrudsrekorden i Norden. Der bliver i Danmark begået ni gange så mange indbrud som i Norge og fire gange så mange som i Sverige. I forbindelse med dette skal nævnes, at Det Kriminalpræventive Råd tidligere har konkluderet, at danskerne har været de dårligste i den vestlige verden til at sikre deres hjem.

Din nabo er dit bedste våben mod indbrud

Når du holder ferie på Mallorca eller i sommerhuset i Sverige, er din nabo din allerbedste værn imod indbrud. Du bør naturligvis sikre din bolig så godt som muligt, dvs. sørge for at vinduer og døre er svære at bryde op. Men derudover er det din nabo, der kan gøre forskellen på et uberørt hjem og et ribbet hjem. Inden du tager afsted på ferie, kan du bede din nabo om at bruge din skraldespand, parkere en bil eller cykel i din indkørsel og gå en runde omkring dit hus en gang i mellem.
Når det er din nabos tur til ferie gengælder du naturligvis hjælpen!      

Kilde: Danmarks Statistik
Kilde: Det Kriminalpræventive Råd