Få ro i hverdagen

fortællingVi kender det alle sammen, vi falder hen i vores egne tanker og forsvinder fra verdenen omkring os. Nogle vil mene det er en dårlig ting, andre en god. Spørgsmålet er så bare, hvor tager tankerne os hen? Giver de os fred og ro fra hverdagen, eller er det bevidstheden om al den stress og jag vi dagligt kommer igennem? Om det er det ene eller det andet, kan det at lade tankerne flyde, mindske vores stress og uro i kroppen. Enten falder vi til ro ved at have et øjebliks stilhed, eller så har vi gennemtænkt en kæmpe problematik og muligvis fået sat et punktum og taget en beslutning der nu skal føres ud i livet. Hvad hvis denne metode kunne bruges til at helbrede os selv? Hvad hvis vi gennem fortællinger kunne finde frem til de egentlige problemer, og finde ud af hvad der i sin tid skabte disse? DISPUK tager brug af den narrative metode der netop gør dette. Den udforsker hvad den enkelte person har at fortælle i stedet for at fokusere på pre-definerede værktøjer.

Find ro og find dig selv

Det kan lyde lidt underligt at der ikke er en specifik retningslinje, men det er det som kan gøre det store udfald. Er vi villige til at se hvad baggrunden for vores kvaler er, kan vi også nemmere arbejde med dem. Vi får nemmere ved at identificere os selv gennem en fortælling, i forhold til at skulle beskrive os selv som type 1, 2 eller 3 på et skema. Med den narrative metode, får vi lov til at være og forblive individer. Vi bliver ikke sat i bås, vi er ikke én blandt 100, vi er os selv. Mennesket er skabt gennem en fortælling, og den fortælling har en anden fortælling. Vi kan nå dybere og dybere og på denne måde har vi det bedste grundlag for at finde hvad der plager os inderst inde. Hvor mange gange har vi ikke hørt jokes med at tage til psykolog og skulle beskrive vores barndom, uden en ide om hvorfor. Ved at konceptet med fortællingen ikke bliver introduceret, kan den ikke udnyttes på bedste vis. Dermed vil patienten have svære ved at vide hvad ideen med det hele er, og dette kan skabe en form for usikkerhed og det er denne vi gerne vil af med. Lærer vi selv at benytte fortællingen, kan vi også videregive den til andre. Den kan hjælpe i det private liv og på arbejdspladsen. Det er nu muligt for os, at have et fælles holdpunkt og en måde hvorpå vi kan identificere problemerne omkring os.