Kulturrejse til Indien

indien

Ville det ikke være meget spændende at tage på ferie et eksotisk sted langt væk, hvor du kommer til at opleve en spændende og anderledes kultur og befolkning? Det kunne også være en fantastisk oplevelse at komme til et helt fremmed sted, hvor du aldrig har været før, og udvide din egen horisont endnu mere. En rejse, som er værd at tage på, er en, hvor du både får oplevet mange spændende ting og samtidig får noget kulturel viden med i bagagen.

Vi skal af alt leve for at lære noget nyt hele tiden. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan blive ved med at udvikle os som mennesker. Ved at udvide sin egen horisont kommer man til at lære en hel anden kultur og befolkning at kende, og man bliver automatisk mere åben og tolerant overfor fænomener, som i første omgang virker enormt fremmed for en. En sådan oplevelse kan du få ved en rejse til eksempelvis Indien, som er rig på kulturelle seværdigheder samt udfordringer, som vil helt sikkert give dig en oplevelse for livet.

Indiens mangfoldighed

Indien er uden tvivl et land, som er rigt på kulturelle forskelle, hvilket blandt andet skyldes landets historie. Indien har en unik historie, og er det største land i Asien med et areal på 3.287.590 km2. Landet har det næststørste antal indbyggere i verden med mere end 1 milliard mennesker med forskellige baggrunde og religioner, og flere end 100 forskellige sprog tales der, heriblandt hindi, bengali, punjabi, urdu, engelsk, marathi, tamil, gujarati, kannada og malayala.

Indien har været en engelsk koloni indtil 1947, hvor landet opnåede selvstændighed. I samme år blev landet også delt op, da det muslimske samfund overtog en del af Indien og grundlagde landet Pakistan. Oprindeligt var Indien et hinduistisk land, men med den efterfølgende kolonisering kom der både kristendom og islam til landet. Endvidere har religion buddhisme også sit fødested i Indien, og der findes stadig buddhister i landet, men efterhånden er buddhisme blevet mere udbredt i sydøstasien.

Ud over de nævnte religioner er sikhisme også en af de store religioner i Indien, men derudover findes der også utallige små trosretninger og sekter, som ofte indebærer tilbedelse af en bestemt guddom. Det er nok også værd at nævne, at der tilsammen findes flere tusinde guddomme i de indiske trosretninger. Alle disse gudstilbedelser spiller en stor rolle i det indiske hverdagsliv i form af folkets hverdagsritualer, templer til guderne, udsmykninger af bygninger, biler, dyr og træer.

Hvad får man ud af Indien?

Alt i alt er Indien et land med en utrolig spændende historie og mange nuancer i kulturen, og ikke mindst i hverdagslivet. På en rejse til Indien vil du helt sikkert opleve farverige befolkning og smukke byer, seværdigheder og natur. Derudover er energien i landet utroligt levende, og du vil bestemt få et anderledes syn på livet efter endt ophold der.

Vil du besøge Indien findes der rejseselskaber som blandt andet Kipling Travel, som arrangerer sådanne kulturelle rejser med danske rejseledere, hvor man kan komme på ferie de steder, som ikke er alt for turistpræget, og på den måde opleve landets kultur på tæt hold. Hvis du derimod har mod på at tage til Indien selv, skal du bestemt ikke tøve med det.