Fordele ved solcelleanlæg

solen

Et solcelleanlæg er en alternativ energikilde til hjemmet, og det er ikke nogen dårlig idé at investere i et solcelleanlæg. Først og fremmest er det en miljørigtig energiform, som ikke medvirke til den globale opvarmning. Derudover er der utrolig mange fordele at hente ved at have et solcelleanlæg derhjemme, og i denne blog vil du kunne læse om, hvad et solcelleanlæg er, samt hvilke fordele, der er ved dem.

Hvad er et solcelleanlæg?

Solcelleanlæg består af et solcellepanel, som genererer elektrisk energi, når solens stråler rammer dem. Solcellerne er fremstillet af et eller to lag silicium, som kan lede elektricitet. Når sollyset rammer cellerne, bliver der skabt et elektrisk felt hen over lagene, som får den elektriske strøm til at flyde. I Danmark kan man få installeret et solcelleanlæg hos eksempelvis Dansk Varme Service.

Solceller udnytter den gratis energi fra solen

Solceller producerer elektricitet ved at benytte solenergien, og dermed er det en miljøvenlig el-kilde til hjemmet. Solenergi hører med under betegnelsen “vedvarende energi”, hvilken hentyder til de energiformer, der ikke har begrænsede reserver, til forskel for energi fra fossile brændstoffer. Under betegnelsen hører også dertil energiformerne: Vindenergi, vandkraft, bølgeenergi osv.

Solen er dog den største vedvarende energiform, da det er solen, som giver energi til alt på jorden. I Danmark skinner solen i gennemsnittet omkring 1800 timer om året. Solenergien kan også blive oplagret i et solcelleanlæg, og dermed kan man stadig producere strøm, selvom solen ikke skinner. Endvidere er solenergien en helt gratis energikilde, som kan frit benyttes af alle.

Derudover er producering af strøm ved solenergi co2-neutralt, dvs. at der ikke bliver udeladt noget co2 i luften ved processen. Dermed bidrager denne producering af el ikke til den globale opvarmning.

Fordele ved solcelleanlæg

Ved at installere et solcelleanlæg får man disse fordele:

  • Du får en miljøvenlig elektricitetskilde til hjemmet
  • Det er en markant besparelse på el-udgifterne, idet du selv producerer din egen elektricitet.
  • Du får sikret en fast pris på strøm i mindst 25 år.
  • Der er så godt som ingen vedligeholdelse ved solcelleanlæg.
  • Solceller producerer el, også selvom der er overskyet.
  • Du kan sælge dit overskydende el gennem en fradragsordning.
  • Du får tjent din investering tilbage efter blot 10-15 år.
  • Ved at have et solcelleanlæg derhjemme, stiger din bolig også i værdi, når den skal sælges.