Sådan finder du de billigste lån

At skulle foretage et lån, er noget vi alle kommer igennem i vores liv. Derfor er der heller ingen vej uden om: Vi bliver nødt til at sætte os in i, hvordan vi finder de billigste lån.

En god side at læse mere om lån, er siden mikonomi.dk. På denne side kan du også sammenligne lån, når du har brug for dem, således at du er sikker på, at du får dit lån så billigt som muligt. Det eneste, du skal gøre er at taste dit beløb ind, og den ønskede løbetid. Herefter får du en liste over, de bedste lån.

Hvad vil et billigt lån betyde for dig?

At du kan et billigt lån kan betyde alverdens. Hvis vi er oppe i store lånebeløb, betyder det meget bare at kunne få et lån en halv procentpoint billigere. Over årene vil det betyde mange tusinde kroner i besparelse.

Man har før hørt om familier, der har sparet 30 – 50.000 kroner på deres boliglån, fordi de skiftede udbyder af lån, således at de fik en lavere rente.

Det er klart, at hvis der er tale om lån på 5.000 kroner, så vil din besparelse naturligvis ikke være så stor. Men selvom, du kun skal låne få penge, så kan du jo ligeså godt få det så billigt som muligt.

 

Hvordan findes det billigste lån?

Mange tror fejlagtigt, at det blot handler om at finde et lån med den billigste rente. Tror man dette, går fejl i byen. Det er sådan, at renten kun er én af flere omkostninger ved et lån. Udover renten er der eksempelvis følgende omkostninger:

  • Stiftelsesomkostninger
  • Admistrationsomkostninger
  • Månedlige gebyrer
  • Årlige gebyrer
  • PBS gebyrer

Derfor kan det i princippet godt være, at du kan finde et lån til 0 procent i rente, men hvor det alligevel vil være dyrere end et lån på 5 %. Det vil ske i det tilfælde, hvor de andre omkostninger, foruden renten, er høje.

I stedet for at anvende renten, når du kigger på lån, skal du istedet bruge det, der hedder ÅOP. ÅOP er en betegnelse for de årlige omkostninger i procent. ÅOPen er med andre ord en betegnelse for lånets samlede omkostninger.

Det betyder dermed, at et lån med en rente på 9 % sagtens kan være dyrere end lån på 10 %. Det vil det være i det tilfælde, hvor de andre omkostninger er så høje, at lånet bliver dyrere, når de medregnes, end det lån på 19 %.

Hvor kan man læse mere?

Dette er blot et udpluk af, hvad der bør vides om et lån. Hvis du har mod på at læse mere om lån og hvordan fungerer, kan du klikke dig ind på mikonomi.dk.

Her kan du læse om renter, løbetider, forskellige typer lån, obligationer, sammenligne og meget mere.