Den ægte safaritur

ægte safariEn ægte safaritur kan kun opleves i moderen af alle safarilande, Tanzania. Her kan der findes alle de mest populære arter af dyr, mere specifikt nævnt som ‘The Big Five’ – Løve, bøffel, næsehorn, leopard og elefanten. Møder man disse, har man haft en gennemført safari.

Andre dyr der kan findes på savannen er giraffen, flodhesten, aber, diverse fuglearter og insekter. Alle disse tilsammen gør at Tanzanias sletter er blandt de mest dyrerige, med så mange arter samlet på et sted. Og dette er ikke kun til lands, for under vandet i de store søer, findes arter der kun kan findes i den specifikke sø, eller kun i landet.

En af de helt store goder ved at tage på safari frem for en tur i zoologisk have, er at dyrene er frie. Du besøger dem i deres hjem, og det skal man respektere. Dyrene er komfortable i deres hjem, og du får dermed set dem bevæge sig rundt som de ellers ville, og kunne følge deres vandring op igennem landet, og ind i nabolandet.

Hvornår kan man tage på safari i Tanzania?

safaritanzania.dk kan man finde hvad som helst omkring en safarirejse til Tanzania. Der vil det også forklares at det er muligt at rejse dertil året rundt, men at det anbefales at undgå regntiden. Vil man rejse i starten af året, kommer man lige efter den store regntid. Her vil sletterne være grønne af græs, og dyr som gnuer og zebraer vil være at se over det hele nede sydpå.

Når man rammer april-maj drager dyrene mere nordpå mod Viktoriasøen, hvilket også er en seværdighed at besøge i sig selv. Henover sommeren vil de fortsætte nordpå, og begive sig ind i Kenya, hele denne tur er også kendt som den store vandring. Når vi rammer de senere måneder på året, begynder de vandringen tilbage sydpå, og den korte regntid begynder.

Begiver man sig afsted på safari, kan man enten vælge pakkerejser hvor der er mulighed for at få en guidet tur, eller selv besøge en af nationalparkerne og tage rundt i. Det gælder om at sætte god tid af, ikke fordi det nødvendigvis kræver det, men for at være sikker på at man kan give sig hen til den smukke natur og nyde dyrene. Meget af oplevelsen kan ødelægges ved at man stresser igennem, enten på grund af tidspres eller fordi man ikke lige kan finde de dyr man ønsker at se.