Lav de perfekte juledrikke

julete og julekaffe

Julen er lige om hjørnet, og så er det tid til at være sammen med ens kære. Julen går for mange ud på at være sammen med ens familie og venner, mødes over en julefrokost med øl og snaps, eller til en kop gløgg eller lignende. Lidt adspredelse er dog også rart, hvorfor julekaffen er et godt og anderledes indslag i julemåneden. At gøre kaffen lidt mere julet, er en hyggelig ting her i december måned, og noget som ens gæster vil huske. Der er mange forskellige juledrikke, som er perfekte at holde varmen på her i den kolde vintertid. Nedenfor vil nogle af disse blive gennemgået. 

Juledrikke

Der er mange forskellige juledrikke, som man kan vælge imellem, hvis man skal have en lille  hyggelig julestund her i dagene op mod jul.

Julekaffen

Til denne lækre juledrik skal man lave sin egen kaffeblanding. Dette er dog langt nemmere end det lyder. Alt hvad man skal bruge er friskmalet kaffe, lidt stødt kanel, kardemomme og en smule stødt sort peber. På denne kaffeblanding brygges kaffen så. Derefter skal man piske mælk op, således at det bliver en luftig og cremet konsistens. Kaffen hældes op i et fin kop og mælkeskummet puttes på toppen. Så er denne lækre julekaffe klar til servering – et lille stykke chokolade ved siden af er ikke nogen dårlig idé.

Julete

Til dem der ikke kan lide kaffe, er der også masser af lækre juledrikke, eksempelvis den hjemmelavede julete. Der er mange måder hvorpå, man kan gøre teen mere julet. En rigtig lækker opskrift er at blande en ganske almindelig sort te med hele grønne kardemommekapsler, hele kanelstænger samt nogle nelliker. Dette brygges teen således på. Når teen har trukket sies denne, og derefter blandes sukker og sødmælk i. Dermed har man en hyggelig, julet og hjemmelavet kop julete.

Dette er blot et par forslag til, hvordan man laver nogle hyggelige og lækre juledrikke – det er kun fantasien, der sætter grænserne!