Sådan undgår du at tage på i julen

Så er det endnu engang blevet den tid på året, som vi alle har glædet os til – nemlig julen. Denne måned er traditionen tro fyldt med glæde, familiehygge og så må vi endelig ikke glemme den gode julemad, som ofte står højest på listen. I det meste af november og hele december måned er kalenderen derfor ofte fyldt op med julefrokoster for rigtig mange danskere.

Nok er det hyggeligt at feste igennem og få en masse lækker julemad indenbords, men det kommer til gengæld også med en pris. Her er det vægten og de ekstra kilo, der ofte må tage prisen, hvilket er årsagen til, at vi alle sammen valfarter til alle landets fitness centre i januar måned. Hvis man følger nogle enkelte råd, kan det dog godt lade sig gøre, at undgå at tage de ekstra kilo på i julen. Her er fire gode råd til, hvad du skal gøre:

1. Fokusér på få sunde vaner

Nok kan det være en god idé at lave en masse regler for, hvad du må indtage, men det kan nemt blive for uoverskueligt, og lidt glæde skal der jo også være. Så vælg i stedet for at fokusere på regler, som du skal holde dig til. På den måde kan det være nemmere at overholde, samtidig med at du minimerer dit kalorieindtag. Det kunne eksempelvis være at de til julefroksten vælger ike at drikke alkohol eller evt. dropper forretten eller deserten.

2. Gør som de tynde mennesker

Tynde mennesker har en tendens til først at danne sig et ordentligt overblik over maden, inden de går ombord i buffeten. Samtidig så vælger de typisk en mindre tallerken, og sidder samtidig ofte længere væk fra buffeten, så fristelsen ikke er ligeså stor. På den måde er chancen for, at man lige tager en ekstra portion mad noget mindre.

3. Drik vand

I julen bliver der som regel indtaget uendelige mængder af sodavand og alkohol, da vi gerne vil forkæle os selv. Men alkohol og sodavand er rent faktisk en af de helt store kalorieslugere og derfor en af de afgørende årsager til, at vi tager på. Ønsker du at undgå at tage på, bør du derfor overveje at skifte sodavanden eller glasset med vin ud med en flaske vand. Selvfølgelig må du gerne drikke et glas vin i ny og næ, men hvis du overdriver dit forbrug, er risikoen for at du tager på meget større.

4. Tag straffen dagen efter

Kommer du alligevel til at indtage lidt for meget til julefrokosten, så må du også tage konsekvensen af det dagen efter, hvis vægten ikke skal stige. Det kan rent faktisk lade sig gøre at komme helskindet igennem julen, uden at det går udover vægten, hvis du blot tænker dig om.