Vær god ved din bil

car-571449_640

Det danske vejr er hård mod din bil, blandt andet grundet høj fugtighed, men også i høj grad grundet saltning af vejen. Selvom vejsalt er godt for sikkerheden når man kører på vejene, er det ikke godt for din bil. Din bil er derfor i størrer risiko for at få rust i vintermånederne, da salt fremmer rust i bilen. Ønsker du at beskytte din bil og beholde den længere, kan du herunder læse mere om undervognsbehandling og hvorfor der opstår rust på bilen.

Hvad kan du gøre for at passe på din bil?

Som nævnt, er vintermånederne hårde for bilen, der kan blandt andet samle sig fugt imellem plader i bilen og dette vil ende ud i rust. Så for at beskytte din bil mod dette, anbefales det at sende bilen til et undervognscenterog give den rustbeskyttelse. Dette vil ligeledes forlænge din bils levetid, da rusten ikke vil tære på metallet af bilen.

Det er vigtigt at vide at rust ikke kun nedsætter levetiden på din bil, men det vil også hindre bilen i at gå igennem syn hvis der er en massiv mængde af rust på vitale dele af bilen.

Hvordan laver man rustbeskyttelse?

Der er mange elementer i processen når man skal undervognsbehandle en bil. På trods af de mange ting der skal gøres, tager det normalvis ikke mere end et døgn på værkstedet.

Behandlingen starter ved at man dækker interiører og andre dele på bilen der kunne blive beskadiget ved behandlingen. Herefter afmonteres hjulene for at sikre en komplet rengøring af undervognen. Undervognen får herefter en højtryksrensning og tørres grundigt. Sidste skridt inden behandlingen er at beskytte lakken på bilen, således at den ikke bliver beskadiget af rustbeskyttelsen. Bilen bliver til sidst behandlet og derefter rengjort.

Rustgaranti på nye biler

De fleste nye biler bliver købt med en 6 års rustgaranti, men mange er ikke klar over hvordan denne garanti gælder. Garantien forudsætter at bilen bliver vedligeholdt i henhold til fabrikantens vilkår. Det er dog altid en god idé at få sendt bilen til vedligeholdelse ca. hvert 3 år om man har garantien eller ej.

Få beskyttet bilen

Som nævnt tidligere er rust meget skadende for bilen og det er derfor aldrig for tidligt at beskytte bilen og det anbefales at det sker fra ny. Har man ikke fået det gjort fra ny, er det stadig varmt anbefales at få det gjort. De fleste værksteder har forskellige behandlingsformer, alt efter hvor gammel og hvilken stand bilen er i.