Dagens info: Hvad er Black Hat SEO?

Search engine optimization (SEO)

Hvis man sidder med markedsføring til hverdag, ved man at et hverdagsproblem kan være, hvordan man skal forholde sig til SEO. Dem der ikke ved det, så står SEO for Search Engine Optimization, og på dansk hedder det søgemaskineoptimering. Det er en måde hvorpå man optimerer sit website, så man kan rangere højere på udvalgte søgeord, på eksempelvis Google. Det er ofte online marketing bureauer der arbejder med dette for virksomheder.

Google foretager tit opdateringer, hvilket gør det sværere for mennesker i branchen at vide, hvad man skal gøre for at rangere højere. Dog er der også visse ting man kan gøre, som ens website vil blive straffet for, fra Googles side. Derfor er der en hårfin balance når man arbejder med SEO.

Hvad er dårlig SEO?

Dårlig SEO kan oversættes til Black Hat SEO. Når man anvender Black Hat SEO bruger man metoder til at optimere ens website, som strider imod søgemaskinernes retningslinjer. Det er en let måde at komme til at rangere højt på Google – men den er også kortvarig. For Black Hat SEO vil ofte resultere i at man bliver straffet og enten rangere lavere på Google, eller slet ikke blive vist på søgemaskinen fremadrettet. Dette kan i værste tilfælde resultere i ingen besøgende og ingen salg, hvilket kan betyde at man bliver nødt til at gå nedenom og hjem.

Modsatvis er der White Hat SEO, hvilket er en metode man anvender, når man følger søgemaskinernes retningslinjer, for at optimere ens website. Denne metode bør man altid anvende, da ens website ikke ville kunne komme sig oven på en straf, fordi man har anvendt Black Hat SEO.

Black hat SEO tricks man ska holde sig fra

Listen er lang med Black Hat SEO tricks, som man ikke skal bevæge sig ud i. Herunder får du et lille udpluk:

  • Kapre andres domænenavn – Når man skal registrere et domænenavn, så vær unik. Man skal undgå at registrere et domænenavn, som er en forkert stavet version af et populært websted eller konkurent, i et forsøg på at vildlede besøgende.
  • Undgå linkkataloger – Lad vær med at opsøg link fra, eller linke til, et irrelevant eller lavkvalitets website, for at forbedre din synlighed på Google. Eksempelvis kan nævens linkkataloger som er en lang liste af links til alle slags sider.
  • Spam ikke blogs med kommentarer – Man bør ikke automatisk poste links som kommentarer på blogs, for at øge antallet af indgående links. I stedet bør man kommentere indsigtsfulde og konstruktive kommentarer, som giver mening for ejeren af bloggen.
  • Dupliker ikke indhold – Man bør ikke kopiere indhold fra andres website, ligegyldigt om det er med eller uden tilladelse. I stedet bør man citere i mindre bidder, og huske at give credit til kilden.
  • Gem ikke teksten – Undgå at sæt ulæselig tekst på siden, som har samme farve som baggrunden. Yderligere skal link være synlige og læseren skulle tydeligt kunne ses, når der linkes. Hovedreglen er at man skal skrive tekst som har til formål at blive læst, på baggrundsfarve hvor teksten kan ses.

Dette var 5 Black Hat Tricks man ikke bør bruge sin tid på – skab i stedet indhold og links der tager tid, da det er det værd i sidste ende.