Skab det perfekte hjemmekontor

Det er efterhånden ganske normalt at arbejde hjemmefra, enten et par timer eller nogle dage om ugen. For de flestes vedkommende kan arbejdet nemlig let klares hjemmefra, så længe man har internet og en bærbar til rådighed. Nogle er heldige at have et værelse i overskud hvilket kan bruges som hjemmekontor, men mangler måske lidt inspiration til indretningen. Hvis du står i den situation, så læs med her, hvor der er samlet lidt tips til det perfekte arbejdsværelse.

Skab et godt arbejdslys

Hvis du skal sidde mange timer og arbejde, er det ideelt at have ordentligt lys ved din arbejdsstation, så du ikke får ondt i hovedet. Hvis ikke du har vinduer med godt lysindfald, er en god skrivebordslampe et must. Der findes mange flotte skrivebordslamper, som kan kombineres, så man får lys fra flere sider af gangen

Investér i et arkivskab

Vi kender nok alle til løse arbejdspapirer som ligger og flyder på ens arbejdsbord. Hvor skal man placere dem uden at lægge dem i én samlet bunke? En løsning kan være at investere i et arkivskab, som holder styr på alle de mange dokumenter og samtidig gør det muligt at sortere dem, så de er nemme at finde frem igen. Det er ikke blot praktisk, men kan også se ret professionelt ud!

Sørg for en god arbejdsstilling

De fleste arbejdspladser har hæve-sænkeborde som gør det muligt at variere ens arbejdsstilling, så man ikke får ondt i ryggen. Arbejder du ofte hjemmefra kan du overveje om et hæve-sænkebord også ville være en idé at få hjemme i privaten. Det kan spare dig for ømme skuldre.

Skab dit eget personlige rum

Mens ovenstående primært hører til den praktiske og lidt kedelig del af dit kontors indretning, så er det især vigtigt at skabe en base som er hyggelig og personlig, hvilket du netop har mulighed for i dit eget hjem. Det kan man gøre på forskellig vis:

  • Indret med smukke planter
  • Hæng nogle pæne plakater eller billeder op
  • Brug dekorative tæpper som både skaber hygge og varme til fødderne
  • Investér i en kontorstol der ikke blot er god for din holdning, men også giver rummet lidt kant og personlighed
  • Hæng en flot opslagstavle op, som kan indeholde fremtidige opgaver eller billeder der skaber kreativitet