5 gode egenskaber, som en leder bør have

Hvis du arbejder med lederskab i det daglige, vil du formentlig kunne genkende en række af nedenstående kvaliteter hos dig selv. Her vil vi nemlig belyse fem kvaliteter, som er gode at have, hvis man arbejder med lederskab.

Lad os komme i gang!

1. Empati

Evnen til at kunne fornemme, når andre har det dårligt – selvfølgelig uden de direkte fortæller dig det. Det er en super vigtig egenskab at have som leder, da det vil gøre dig i stand til at reagere på problemer, før de bliver af den alvorlige kaliber. Rigtig mange oplever, at problemerne når at vokse sig så store, at de er svære at reagere på, fordi de ikke bliver opdaget i tide.

2. Forhandlingsevne

Det er utrolig vigtigt at være god i en forhandlingssituation som leder, da du skal bruge dette i mange dele af din ledelse. Her kan eksempelvis være tale om aftaler i forhold til partnerskab og lønforhandlinger med medarbejdere. En god forhandlingsevne betyder nemlig også, at idéer kan sælges overbevisende til andre ledere og medarbejdere, hvilket skaber det hele rette drive for at føre et projekt fra de spæde barneskridt til en store succes.

3. Multi-tasking

Som leder veksler ens arbejdsopaver meget, og det er vigtigt, man er god til at holde mange bolde i luften på én gang. For mange ledere byder arbejdsdagen ikke på et skema med opgaver – men derimod en uforudsigelig mængde e-mails, spørgsmål og beslutninger. Er man ikke dygtig til multi-tasking, vil man i perioder opleve, at hele hverdagen vælter, da der kom et peak i mængden af arbejdsopgaver.

4. Ordenssans

Denne læner sig selvfølgelig lidt op af punktet før. I en ofte “kaotisk” hverdag er det vigtigt, at man har en god ordenssans, så opgaver, der kommer alverdens steder fra, bliver transformeret fra kaos til en struktureret todo-liste.

5. Selverkendelse

Det er vigtigt, at du ved, hvad du er i stand til, men måske endnu vigtigere – hvad du ikke er i stand til. Som leder har man nødvendigvis ikke et “overvågende led” et niveau højere, og man er altså selv nødt til at mærke efter, hvis ens evner ikke strækker til det forventede. Rigtig mange ledere glemmer eksempelvis at tage en lederuddannelse, fordi de mener at have travlt – ganske fejlagtigt. Opkvalificerer man sig selv, vil man (trods ugerne væk fra kontoret) få mere tid i sin hverdag.