Er kassekredit smartere end kviklån?

Størstedelen har på et eller andet tidspunkt i løbet af deres liv, stået i en situation hvor pengene var knappe. Kviklån er de seneste år blevet mere og mere populære til trods en negativ holdning i det danske mediebillede.

Trods populariteten kan der stilles spørgsmålstegn ved om kviklån overhoved er det kvikkeste lån man kan tage. Så vil denne udvikling fortsætte?

Ny regel for kviklån

Regeringen ønskede at sætte en dæmper på den progressive udvikling i antallet af kviklån. Hele processen var for hurtig og for mange mennesker optog kviklån i for pressede situationer, mente de.

Derfor trådte der fra den 1. januar 2017 en ny regel i kraft vedrørende kviklån. Nu kan man ikke længere ansøge om et kviklån, blive vurderet, blive godkendt og få pengene samme dag. De nye regler gør, at man fremover har en 48 timers obligatorisk tænkepause, før man kan godkende, at man ønsker kviklånet. Denne nye regel tager den kvikke del ud af at tage et kviklån, men som så meget andet findes der smuthuller i reglerne.

Kassekreditten overtager med tiden

Lovændringerne gælder dog kun, det der defineres som et kviklån. Det er hermed kun lån, der skal tilbagebetales inden 3 måneder, der rammes af lovændringerne. Dette åbner op for helt nye muligheder for at låne penge og få dem med det samme dag.

Ved at ansøge om en kassekredit frem for et kviklån har du nu muligheden for at modtage pengene, såfremt du bliver godkendt til lånet. Tilbagebetalingen af kassekreditten kan foregå over længere tid end de 3 måneder og berøres derfor ikke af de nye regler for kviklån.

Kassekreditten har samme fordele som kviklånet, samtidigt med at der tillægges yderligere fordele. Hvis vi tager Lendon.dk som eksempel, så kan man der låne op til 15.000 kr. på kassekreditten og kun op til 10.000 kr. ved et kviklån. Udover det har man længere tid til at betale pengene tilbage, da der som udgangspunkt ikke er nogen tilbagebetalingsfrist.

Dette er blot nogle af fordelene ved kassekreditten sammenlignet med kviklånet. På sigt vurderer jeg, at kassekreditten overtager kviklånets position som det mest populære lån af de to. Så længe der ikke er nogen fordele ved kviklånet frem for kassekreditten, vil udviklingen være svær at undgå.