Lån til verden

Nu er det ikke fordi man skal opfordre unge mennesker til at optage store lån. Dog giver det under visse omstændigheder god mening, at optage et relativt lille lån, hvilket man kan få hos Lånio.dk. Læs nedenfor hvorfor.

Udforsk verden… mens det er muligt

Man skal rejse mens det er muligt – når der først kommer familie, hus og fast arbejde ind i billedet, er lange (ofte primitive) rejser i udlandet så godt som en umulighed. Derfor findes der, som allerede nævnt, situationer der kan berettige et banklån.

Mange har nok stået i den situation, at de i forbindelse med et ønske om en længere udlandsrejse, i stedet for at optage et banklån, har været ‘fornuftige’ og lagt rejsen på hylden. I den forbindelse er det interessant at nævne, at nummer et på listen over de ting vi fortryder mest, når vi ligger for døden er følgende: “Jeg ville ønske, jeg havde haft mod til at være tro mod mig selv og ikke blot leve op til andres forventninger til mig.”

Ofte forventes det jo af venner og særligt familie, at man vælger den fornuftige vej i livet – tager en uddannelse, finder et job man er glad for og  stifter familie. For det første, kan det meget vel være, at man ikke ønsker at leve sit liv efter en sådan en ‘skabelon’ og derudover kan undersøgelsen, der refereres ovenfor tyde på, at vi i højere grad skal følge vores egne drømme og ønsker – i stedet for at leve op til andres forventninger.

Hvor er det bedst at optage lån?

Med det sat på plads, er der nogle basis råd der kan fungerer som retningslinjer, når man skal ud og låne penge. Det kan betale sig at gå i en lang bue udenom de såkaldte kviklån. Umiddelbart kan de virke utroligt fristende, fordi det er nemt og det går hurtigt. Men i sidste ende kan det overhovedet ikke betale sig, fordi renterne er så høje.

Derfor må det allerførste råd være, at man låner pengene i sin bank – eller hvis det er muligt, af et familiemedlem. Dette kræver dog en meget konkret og fastlagt aftale, så stridigheder ikke opstår.

Overordnet er det klart anbefalelsesværdigt at låne pengene i sin bank, og ikke hos en af de mange virksomheder, der tilbyder ‘kvikke’ lån på nettet.

Kilde: dr.dk