Iværksættere skal forske mere i droner

Dronerne er uden tvivl kommet for at blive. Der bliver kontakt tænkt i nye måder at benytte sin drone på, og danske iværksættere bør hoppe med på bølgen, så vi kan være med til at bidrage med banebrydende opfindelser inden for droneverden. I denne artikel vil vi komme ind på, hvilke industrier, dronerne i særlig grad vil påvirke – og hvorfor danske iværksættere skal være med på bølgen.

De 3 industrier

Når vi snakker om droner i erhvervslivet, er det primært tale om tre industrier, hvor det gør sig særligt gældende – og det er inden for transport, fotografering og landbrug.

Fotografering med drone: Dette er blevet særligt populært, da det giver nogle helt unikke muligheder i forhold til vinkler. Her er selvfølgelig både tale om stilbilleder og videoer. Skulle man lave lignende vinkler (før dronerne) skulle man have fat i enten kran, helikopter eller luftballon.

Transport med drone: Vi har set masser af spændende koncepter, hvor droner benyttes til transport. Dette har været alt fra Domino’s pizza til pakkelevering fra UPS. Dronerne vil i stor grad kunne programmeres til at klarer levering fuldautomatisk – hvilket vil kunne øge leveringstiden og være billigere end den levering, vi kender i dag.

Landbrugsdroner: Man kan i disse moderne tider benytte droner i landbrug, hvor dronerne kan være med til at sprøjte marker – samt scanne markerne og meddele om områder af marken, hvor der er behov for ekstra pleje.

Hvad gør dronerne så unikke?

Det danske vejnet lider under den massive stigning i billister på vejene. Konstant skal motor- og hovedveje udvides, så de kan håndtere trafikken. Dette betyder, at ordinære transportmidler (som eksempelvis bil, varevogn eller lastbil) er konstant udfordret, når det kommer til at tilbyde hurtige punktlige leveringer.

Dronernes kæmpe fordel kommer selvfølgelig i det faktum, at de kan flyve – og dermed trodse selv den værste trafik uden at være hæmmet overhovedet. Dronerne har også en kæmpe fordel i, at de (til en hvis grad) kan programmeres til at være selvkørende.

Hvorfor skal danske iværksættere ind i kampen?

Når vi ser nye teknologier, er der tonsvis af forretnings-idéer, som bare venter på at blive startet. Kan man være med som first-mover i en branche, har man en kæmpe fordel på sigt, når konkurrenterne begynder at indfinde sig.

Her det være idéelt for nogle iværksættere at få etableret en solid forretning (baseret på droner) – og gerne inden andre lande får samme idé.