Sådan vælger du den rigtige rejseforsikring

Der er flere forskellige typer rejseforsikring at vælge imellem på det danske marked, og hvert rejseforsikringsselskab tilbyder ligeledes forskellige dækningsniveauer på deres produkter. Det kan derfor være svært at vælge den rigtige rejseforsikring som passer til alle dine behov.

Denne guide hjælper dig med at finde rundt i rejseforsikringsjunglen, og du får gode råd til hvad du skal være særligt opmærksom på når rejser og forretning kombineres.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring

De to mest almindelige typer rejseforsikring på det danske marked er årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer. Hvilken slags rejseforsikring du bør vælge afhænger af dine rejsevaner.

Årsrejseforsikringer anbefales til personer som rejser ofte. Har du planer om at rejse to eller flere gange i år, så kan det sandsynligvis svare sig for dig rent økonomisk at købe en årsrejseforsikring. Du kan bruge årsrejseforsikringen på lige så mange rejser som du har lyst til indenfor en 12 måneders periode. Hver rejse må dog maksimalt vare 30 dage (kan variere fra selskab til selskab). Jo flere gange du skal rejse i år, jo flere penge kan du principielt spare ved at købe en årsrejseforsikring.

Enkeltrejseforsikringen henvender sig til to typer rejsende. Først og fremmest så anbefales enkeltrejseforsikringen til dig som ikke har så mange rejseplaner i år. Det kan som regel ikke betale sig at vælge årsrejseforsikringen, hvis du kun skal rejse en enkelt gang. Enkeltrejseforsikringen er også til dig som skal på meget lange rejser. På grund af begrænsningen på årsrejseforsikringer, så er det altid enkeltrejseforsikringen du skal vælge når rejsen varer mange måneder. Du kan vælge enkeltrejseforsikringer fra en dags varighed og helt op til 24 måneder hos nogle selskaber.

Vælg et dækningsniveau der passer til rejsetypen

De fleste rejseforsikringsselskaber opererer med forskellige dækningsniveauer. Vælger du standarddækning, så er der fastsat beløbsgrænser på forsikringssummerne i de forskellige dækningskategorier. Forsikringssummen er det beløb som rejseforsikringsselskabet har krav på at udbetale i forbindelse med din skadesanmeldelse.

Når du vælger den fulde dækning, så er der ubegrænsede forsikringssummer i de mest væsentlige kategorier. På denne måde slipper du for at du selv ender med en del af regningen for din ulykke eller din behandling.

Der kan være stor forskel på hvor meget man har brug for en rejseforsikring. Dette afhænger af hvilke aktiviteter du skal foretage dig på rejsen. Hvis du skal være meget aktiv, eksempelvis dyrke ekstremsport, så anbefales det altid at du vælger et højere niveau af dækning. Det er ganske enkelt fordi du udsætter dig selv før større risici.

Private rejseforsikringer og forretningsrejser

Du skal være meget opmærksom på om din rejseforsikring dækker forretningsrejser, og i så fald hvilke typer erhvervsaktiviteter den dækker. Det er nemlig langt fra alle private rejseforsikringer som accepterer arbejdsrelaterede aktiviteter.

Det kan eksempelvis være at du er taget på ferie med familien, men på rejsen kan du slå to fluer med et smæk, og holde et enkelt forretningsmøde. I den situation risikerer du at din private rejseforsikring ikke dækker, fordi at rejseforsikringselskabet vurderer at du er på erhvervsrejse og ikke på privat ferie.

Gør dig selv en tjeneste og undersøg med dit rejseforsikringsselskab hvordan de dækker ved hele og delvise erhvervsrejser. Husk på at der også findes specifikke erhvervsrejseforsikringer, som dækker alle de behov du måtte have på forretningsrejsen.