Sådan vælger du den rette a-kasse

Over to millioner danskere er medlem af en af de 24 a-kasser der eksisterer i Danmark. Nogle a-kasser tager kun imod nye medlemmer indenfor én speciel faggruppe. Det er eksempelvis lærernes- eller socialpædagogernes a-kasse.

Hvis du er lærer eller socialpædagog anbefales det, at du vælger den a-kasse der passer til dit fag. Det samme gør dig gældende med de a-kasser som dækker flere faggrupper. Det er eksempelvis Dansk Metal, hvis medlemmer blandt andet er mekanikere, smede og teknikere. Her anbefales det også at vælge en a-kasse, der følger ens branche.

Men der er mange danskere som ikke passer ned i en bestemt arbejdsløshedskasse. Du får derfor et lille overblik over hvilke ting der er værd at overveje, inden du vælger din næste a-kasse.

Vurder både pris og vilkår

Som nævnt er der 24 forskellige a-kasser i Danmark. De varetager i bund og grund de samme regler, som bliver vedtaget af folketinget. Der er helt fast praksis for optjening af dagpengeret, og dagpengesatserne er de samme, uanset hvilken a-kasse du vælger. Det er derfor nogle andre kriterier, du skal kigge efter, når du skal vælge din nye a-kasse.

Prisen er naturligvis en indikator, som mange vægter højt. Der kan være gode penge at spare mellem de forskellige a-kasser. Du kan også bruge en side som Trustpilot til at se, hvor tilfredse a-kassens medlemmer er. Vær dog opmærksom på at anmeldelser på Trustpilot er meget subjektive. Der kan ligeledes være stor forskel på, hvor meget de enkelte selskaber gør for at forbedre deres Trustscore.

En rigtig god idé er også at undersøge, hvilke muligheder a-kasserne tilbyder deres ledige medlemmer. Alle a-kasser er naturligvis interesseret i at få deres medlemmer tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Men der kan være stor forskel på, hvor mange frivillige tiltag de har. Find en a-kasse som eksempelvis har nogle kurser eller workshops, der passer til dig og din erhvervserfaring. Også her kan det være en fordel at søge efter en a-kasse, som har kendskab til din branche. Det kan være med til at forbedre dine muligheder for hjælp til at finde nyt job.

Brug en sammenligningsside til at danne overblik over a-kasser

Det kan være svært at overskue de mange a-kasser i Danmark. For at gøre det nemmere for dig selv, kan du bruge en sammenligningsside som skift-a-kasse.dk til at vurdere vilkår og priser på de danske a-kasser. Her kan du læse om alle reglerne for dagpenge, arbejdsløshedsforsikring og meget mere. Du kan se a-kassernes priser listet op ved siden af hinanden. Alt sammen for at give dig et bedre overblik over dine mange muligheder, så du kan vælge den helt rette a-kasse, der passer til lige præcis dine behov.