Herunder får du fem gode tips til, hvordan du kan få en bedre søvn

Bliv mere effektiv på arbejdet med disse 5 tips til en bedre søvn

En god nattesøvn har direkte indflydelse på din mentale og fysiske sundhed. Hvis du sover dårligt eller ikke sover nok, kan det have direkte, og alvorlige, konsekvenser for dit energiniveau i dagtimerne. Det påvirker din produktivitet, din følelsesmæssige balance og endda din vægt. Alligevel har mange af os svært ved at få vores regelmæssige søvn. Vi ligger søvnløse om natten og har tankemylder.

Enkle, men vigtige, ændringer i dine sovevaner kan have drastiske indvirkninger på, hvor godt du sover, så du kan være mentalt veloplagt, følelsesmæssigt afbalanceret og fuld af energi hele dagen lang.Hvis dette lyder som dig, så læs videre.

1. Drop koffeinen

Koffein holder dig vågen – også om natten. Det kan blive længere i kroppen, end du måske tror. Virkningen af ​​koffein kan vare så længe som otte timer. Så hvis du drikker en kop kaffe om eftermiddagen og ligger rastløs om natten, kan koffeinen være årsagen. Ved at undgå koffein mindst seks timer før sengetid bliver det lettere for dig at falde i søvn.

2. Undgå alkohol som sovemiddel

Alkohol kan i første omgang hjælpe dig med at falde i søvn, men det medfører også forstyrrelser i søvnen, hvilket resulterer i en mindre afslappende søvn. Hvis du drikker en genstand eller mere før sengetid er det mere sandsynligt, at du vil vågne op midt om natten.

3. Sørg for at have et ordentligt søvnmiljø

Dit soveværelse bør være et helligt rum. Det bør være stille og mørkt, og vigtigst af alt: behageligt. For mange mennesker kan selv den mindste støj eller lys forstyrre søvnen, dette kan f.eks. være et kæledyr eller lyset fra din bærbare computer eller TV’et. Hvis lydisolering af dit soveværelse ikke er muligt, så brug ørepropper. Hvis lys ikke kan undgås, så overvej en øjenmaske. Sørg for at du har en ordentlig madras, der passer til din måde at sove på, din vægt og din kropstemperatur. Du kan spørge din sengebutik til råds om, hvordan du finder den bedste madras for dig.

4. Slap af før sengetid

Stress skaber kaos i din søvn. Sørg for at have en form for sengerutine inden sengetid for at bryde forbindelsen mellem dagens stress og din søvn. Sengeritualer kan være så korte som 10 minutter eller så lange som en time. Nogle mennesker syned det er rart at skrive alle deres bekymringer ned på et stykke papir for at tømme deres hoved inden sengetid. Hvis du kombinerer dette med en periodes afslapning bagefter, er det langt mere sandsyngligt at du får en god nats søvn. Afslapning for dig kan f.eks. være at læse i en bog, meditere, strække ud eller tage et varmt bad.

5. Træn – men på det rigtige tidspunkt for dig

Du ved sikkert godt at regelmæssig motion kan hjælpe dig med at få en god nats søvn. Men vidste du også at tidspunktet og intensiteten af ​​motionen spiller en vigtig rolle i forhold til din søvn? Hvis du er typen, der får et energiboost efter din træning, kan det være bedst at ikke motionere om aftenen, men derimod gøre det om morgenen. Og hvis du ofte føler dig helt udmattet efter din træning, er det bedst at gøre det om aftenen.