F

Gode råd til en opgradering af kontoret

Du bruger mange timer på dit kontor hvert eneste dag. Så hvorfor er kontoret ofte det rum vi investerer mindst i?

Kontoret er et sted vi bør føle os trygge. Et sted der skal give os mulighed for at koncentrere. Men samtidig også et sted, hvor vi skal blive inspireret og hvor der skal være plads til samtaler. Det er mange funktioner i et rum.

Her er nogle små ændringer, du kan lave og diverse hacks du kan implementere, for at øge både den kreative og fredelige energi på dit kontor. Lad os se på, hvordan du kan gøre dit kontor til et kreativt og produktivt fristed:

Skru op for komforten

Før alt andet skal man føle sig godt tilpas. Det starter selvfølgelig med din stol. Sørg for at du har en stol, der giver dig den rigtige støtte til ryggen. Hvis du er på et stramt budget, er der andre måder at løse dette problem. Køb for eksempel en støttepude og sæt den bag din ryg.

Sørg for at computerskærmen er i øjenhøjde. Du kan eventuelt lægge et par bøger under din skærm, hvis du har en stationær computer med en skærm, der er for lav. Skærmen bør være ca. 50 cm væk fra dit ansigt.

Dekorér dit kontor

Her er nogle sjove måder at dekorere dit arbejdsværelse på, så det føles mere personligt, samtidigt med at du holder det professionelt:

  • Hæng lidt kunst op på væggen – Det inspirerer og gør rummet rart at være i
  • Få et kaffekrus med et motiverende citat
  • Giv slidte møbler en omgang maling eller send dem til din møbelpolstrer
  • Anskaf dig et smart opbevaringssystem til at arkivere gamle dokumenter og lignende
  • Hav et billede af dine kære på skrivebordet

Alt dette vil få dig til at smile, hver gang du kommer ind på kontoret. Når tingene på kontoret spiller, bliver dit sind roligt og du bliver klar til at koncentrere dig om, hvad der er vigtigt.

Hold det minimalistisk

Kom dit rod til livs. Arkivér unødigt papir og ældre mapper, som ligger på dit skrivebord. For mange mapper, papirer, kuglepenne og blyanter, notesblokke osv. kan stresse din hjerne. Sørg for kun at have det mest relevante fremme. Det er bevist, at et organiseret skrivebord fører til bedre produktivitet.

Køb grønne planter

Planter på kontoret er ikke blot flotte at kigge på. De ændrer hele indeklimaet og producerer ilt til hjernen. De renser luften og giver dig mere energi. Man kan i dag få smarte plantevægge, der ser langt mere moderne ud end blot en plante i en potte (som alligevel bare fylder unødigt på gulvet eller på skrivebordet).