Find salg af sten online

Fire måder hvorpå grus og løse sten kan forbedre din have

Uanset om du er på et stramt budget eller om du blot synes at natursten er flotte, er der fire måder, du kan bruge grus og løse sten til at forbedre din haves udseende, stemning og funktion. Grus er et medgørligt materiale til gør-det-selv-projekter, og salg af sten og grus på nettet gør det nemt og billigt at få dette stenmateriale leveret hurtigt til din dør.

1. Indram din indkørsel

Indram din indkørsel med en rende af grussten. Det ser ikke blot æstetisk godt ud – gruset hjælper også med at holde indkørslens belægning intakt ved at forhindre erosion. Grus kan beskytte udsatte kanter af din indkørsel mod revner, samtidig med at gruset absorberer fugt fra nedbør og fungerer som en slags grøft, der leder vandet væk fra indkørslen.

2. Fyld dine blomsterbed

Ønsker du at give dine blomsterbed en mere moderne og attraktiv fremtoning er grus en glimrende løsning. I modsætning til træflis forandres grusets udseende sig ikke over tid. Grus absorberer også solens varme og hjælper med at forhindre erosion i jorden, så dine blomster holder sig sunde og smukke hele sæsonen.

Overvej at bruge ærtegrus (en lille, afrundet grussten) til dit blomsterbed. En anden måde at bruge ærtegrus på er ved at lægge materialet rundt om stammen på dine fyrretræer. Fyrretræer kaster en tyk skygge, der ofte ødelægger græsset under disse eviggrønne træer. Det kan få skyggeområdet til at se trist ud. Ved at lægge grus under dine fyrretræer, kan du skjule de udsatte rødder og den bare jord.

3. Anlæg stier

Hvis du har en stor have, kan vandrestier skabe en bedre oplevelse af haven. Vandrestier giver en behagelig atmosfære for havens gæster og gør større haver mere tilgængelige for alle. Derudover er grusstier nemme at anlægge. Læg et ukrudts-blokerende stof på den bare jord, der hvor du ønsker at anlægge dine vandrestier. Placér derefter 3-4 centimeter grus oven på – og voilá!

4. Forbedr vandafløbet omkring dit hus

Vand fra afløb og tagafvanding bliver absorberet i jorden omkring dit hus. Når din baggård, efter storm og regn, får for meget fugt, siver vandet ikke i længere ned i jorden, som det plejer. I stedet ryger det ud over din indkørsel og ned ad skråninger, hvilket hurtigt bliver til et mudderbad omkring dit hus.

Hvis dette er et problem, du kan nikke genkendende til, vil du blive glad for at læse at dette kan løses med noget så let og billigt som grus! Placér stenene under eller omkring afløbsrør for at forhindre jorden i at erodere. Læg desuden sten ved bunden af udsatte skråninger.