¨Der er en række ulemper ved brug af microcement, som er godt kende til. Conteco kan hjælpe dig med dit næste projekt med microcement.

4 ulemper ved at bruge microcement

Microcement er et af tidens hotteste materialer til at skabe det flotte, urbane look i hjemmet. Det er blevet yderst populært, efter et stigende antal boligejere har fået øjnene op for at polerere vægge, gulve og endda møbler med betonlignende overflader. Microcement eller microbeton, som det også kaldes, er blot et blandt mange typer materialer, der ofte anvendes i den sammenhæng.

Selv om der er rigtig mange positive ting at sige om microcement og dets brug, har materialet også en række ulemper, som danske forbrugere sjældent præsenteres for. Derfor har vi her samlet de fire væsentligste ulemper ved microcement, som du bør kende til.

Hvad er microcement?

Microcement er basalt set en blanding af cementpulver og vand, der giver en speciel type mørtel. Denne blanding tilsættes ofte farvestof, så farven bliver mere tydelig og mindre støvet. Blandingen er stærk og hårdfør, men har også sine begrænsninger, som du vil blive klogere på herunder.

1. Microcement er ikke gør-det-selv

Microcement er ikke et gør-det-selv produkt. Rent faktisk skal de håndværkere, som anlægger materialet have en speciel certificering. Det skal de til dels have for at kunne anlægge cementen korrekt og på den anden side for at undgå sundhedsskadelige konsekvenser under anlægningen.

Når du skal betale for håndværkere, kan dit projekt også ende med at blive dyrere end forventet, til trods for at cementen i udgangspunktet er ret billig at producere. Derudover skal du forvente lange tørretider, og håndværkerne skal forbi flere gange.

2. Ikke alle overflader kan bruges

Microcement er en slags selvnivellerende materiale, hvilket betyder, at det selv udligner sig niveaumæssigt på overfladen. Dog kan det ikke bruges på bløde belægninger som vinyl og linoleum.

Mens cementen tørrer på de bløde belægninger, vil den uundgåeligt begynde at sprække og revne. Det skyldes, at cementen skal anlægges i en tykkelse på minimum 3 mm, hvilket – til trods for at det ikke lyder særligt tykt – er for meget, når den mekaniske styrke i materialet skal fastholdes.

3. Microcement er ikke vådrumsgodkendt

Førend du kan bruge microcement i vådrum, skal du have anlagt vådrumsmembran og en hård belægning (fx fliser) til at understøtte cementlaget. Derfor er cementen ikke anvendelig til totalrenovationer, da du i princippet er nødt til at anlægge det oven på et eksisterende, fuldt funktionelt vådrumssystem.

4. Solen er farlig

Når du anlægger microcement, skal du være sikker på, at det ikke bliver udsat for alt for meget sollys. Det skyldes, at cementen ikke er UV-resistent. Udsættes det for, for meget sollys vil det gå ud over farven i sidste ende.