mand og kvinde maler hjem vægge med hvid maling

4 flotte DIY projekter til dig der vil opgradere hjemmet

Leder du efter et nyt gør-det-selv projekt, eller er du bare træt af at kigge på din gamle elmåler eller radiator? I denne guide har jeg samlet nogle af de DIY projekter, jeg selv har lavet i hjemmet samt et par, der stadig står på listen. Så tag et kig nedenfor, hvis du skal have lavet en elskab-skjuler eller en ny daybed.

Gem elskabet væk med en elskab-skjuler

Er du også træt af at kigge på dit hæslige og ret så umoderne elskab? Det var jeg i hvert fald. Jeg synes det var irriterende, at det første, der fangede mit blik, når man kom ind ad døren efter en lang dag, var det store monstrum af et elskab. Så jeg besluttede mig for at bygge en elskab-skjuler. Eller bygge er måske så meget sagt, for det var faktisk overraskende nemt at få gemt elskabet ad vejen med en cool elskab skjuler.

Læs også: Spar med et samlelån via Samlelaan.net.

Alt du skal bruge til at bygge din elskabskjuler er følgende:

 • Krydsfinérplade
 • 19 mm skruer
 • Rawlplugs
 • 2 hængsler til lågen
 • 4 beslag til ophæng
 • 9 træknopper i forskellige størrelser
 • Grunder og maling i de farve, du ønsker

Jeg fulgte denne guide til at bygge en elskab skjuler, fordi jeg synes den var nem at gå til, og jeg kunne nemt følge med i tilhørende video. Jeg elsker i hvert fald min elskab skjuler, og den har både skabt mere ro og ekstra opbevaring i entreen.

Radiator skjuler

Og nu hvor vi er ved grimme ting, vi gerne vil gemme væk, så lad os lige dvæle lidt ved radiatoren. En radiatorskjuler er blevet meget populær, og det er faktisk gode nyheder for dig. Det betyder nemlig, at der findes et utal af guides til, hvordan du kan lave den flotteste og nemmeste radiatorskjuler, der gemmer din varmekilde væk, uden varmen også forsvinder. En radiatorskjuler står stadig på listen over mit næste gør-det-selv projekt, men du kan nemt finde en cool diy radiatorskjuler ved en hurtig google søgning. Så kast dig ud i det og transformer din gamle radiator.  

Nem skillevæg for mere plads

Har du en stor entré, eller ønsker du bare at dele dine rum op? Så skal du da skabe mere plads og bedre rumfordeling med en gør-det-selv skillevæg. Hos os havde vi brug for at dele køkken og stue op i vores lille lejlighed, men vi ville ikke stjæle noget af lyset fra nogle af rummene. Derfor fandt jeg en smuk DIY skillevæg, der pynter i hjemmet uden at stjæle lyset.

Alt, du skal bruge, er følgende:

 • Skillerumslægter
 • Rundstokke med en diameter på 3,3 cm
 • Fladbor med en diameter på 3,2 cm
 • Sandpapir

Start med at skære 3 rundstokke i længden 140 cm, og herefter skal du skære skillerumslægterne i højden 200 cm. Sæt derefter et mærke der, hvor du vil have rundstokkene og bor nu hullerne. Her er det meget vigtigt, at alle afmærkninger er placeret lige langt fra hinanden hele vejen. Slib alle hullerne, og lav afstandsklodser af lægteresterne. Så har du dit samlesæt og så er det bare at ligge lægterne på de tre rundstokke indtil de alle sidder på. Og voila, så har du en skillevæg, der skaber rum og ny plads!

Daybed af paller

Kunne du godt tænke dig en fin daybed til hjemmet eller måske til terrassen? Så kan du nemt og hurtigt få bikset sådan én sammen af paller. Ved at bygge din daybed af paller, får du nemlig et råt og rustikt look. Antallet af paller, du skal bruge, afhænger af, hvor høj og lang din daybed skal være. Jeg vil umiddelbart foreslå 4 paller, hvis det skal være muligt at ligge på daybeden. Her ville jeg så sætte to af pallerne ovenpå de to andre paller, for at give den lidt højde – og så toppe den med en madras. Du kan gøre din nye daybed mere personlig ved at male den i en fin farve eller mere praktisk ved at tilføje et par hjul under den, så den kan flyttes rundt.