Drop butikkens forsikring – Udvid din indboforsikring

Gennem mange år, har man hørt om dårlige oplevelser med elektronikforretningernes egne forsikringer. Både prisen og dækningen har været under kritik. Findes der et alternativ?

Dækker indboforsikringen?

Din indboforsikring dækker som udgangspunkt ikke for din elektronik. Din elektronik er som regel kun dækket hvis det er dine gæster som laver skaden. Det er dog stadig dig der skal betale din gæsts selvrisiko. Og netop selvrisikoen skal du altid være opmærksom på, uanset om du vælger en udvidet indboforsikring med elektronik, eller en seperat elektronikforsikring fra butikken eller en anden udbyder.

Din indboforsikring dækker kun dit indbo, herunder møbler. Og derfor er du nød til at gøre dine overvejelser omkring en elektronikforsikring. Under indboforsikringen er hele husstanden dækket. Den dækker typisk tyveri (også af elektronik), vandskade, brand og ansvar.

Ansvars delen dækker over den skade du måtte gøre på andre eller deres ting, herunder elektronik. Så en indboforsikring dækker altså ikke over de skader du selv måtte lave på din elektronik og ej heller de funktionsfejl der måtte komme, som ikke er dækket af en evt. garanti på produktet.

Hvad dækker en udvidet elektronikforsikring via indboforsikringen?

Fordelen ved en udvidet elektronikforsikring er at du slipper for at tilkøbe forsikringer til hver enkelt produkt. Du har 1 fast præmie der skal betales. Og selvfølgelig også en selvrisiko som er lidt større end ved en seperat forsikring. Men en indboforsikring giver også udbyderen langt større risiko, da den skal dække over langt flere ting.

En udvidet elektronikforsikring dækker alle typer elektronik, som måtte få pludselig skade eller funktionsfejl. Nogle selskaber betaler nyværdi, andre kan trække en procentsats fra, målt ud fra alderen på produktet.

Ved en seperat forsikring, kan det samme være gældende i større grad. Nogle mobilforsikringer dækker f.eks. kun det første år eller 2, hvorefter din mobil ikke er forsikret. Derudover vil en selvrisiko hos dem, være relativt højt sammenlignet med et forsikringsselskab, da det kun er for 1 produkt.

Hvad skal du vælge?

Har du allerede en indboforsikring, hvilket jeg absolut vil foreslå du anskaffer hvis ikke, så kan det klart anbefales at indhente tilbud fra dit forsikringsselskab og evt. undersøge markedet for om andre forsikringsselskaber kan give et bedre tilbud. Helt grundlæggende kan det spare dig en del penge at undersøge markedet fra tid til anden.

Mikonomi.dk har du f.eks. mulighed for at udfylde kun én formular, hvorefter du vil få 3 tilbud på indboforsikringer fra diverse udbydere. Da du sætter dig selv som kunde i udbud, vil forsikringsselskabet derfor kæmpe om dig som kunde og komme med et godt tilbud, for at sikre sig dig som kunde.

Det er selvfølgelig dit eget valg. Men vurderer du at du har nogle genstande som har en hvis værdi, er det yderligere grundlag for at tegne en udvidet elektronikforsikring hos et forsikringsselskab. Det vil være ærgerligt at stå for hele den økonomiske erstatning selv, hvis uheldet er ude.